منتدى جنى الفوائد لطلعت البلتاجى
منتدى رمضان يجمعنا لطلعت البلتاجى

منتدى جنى الفوائد لطلعت البلتاجى

منتدى جنى الفوائد لطلعت البلتاجى
 
الرئيسيةمكتبة الصورالتسجيلدخول
المواضيع الأخيرة
» اجمل اربعين مثل في العالم
الجمعة أكتوبر 05, 2012 2:33 pm من طرف الشيف شومان

» رسالة من نساء ايران لنساء مصر وتونس
الأحد ديسمبر 11, 2011 4:59 pm من طرف امى وجدتى

» تنظيف السجاد
الجمعة نوفمبر 04, 2011 10:31 am من طرف الفت اسماعيل

» كفتة بقري بالمقدونس
الخميس نوفمبر 03, 2011 5:04 am من طرف طلعت البلتاجى

» ريش بالخضراوات
الأربعاء نوفمبر 02, 2011 2:42 pm من طرف الفت اسماعيل

» فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة
الأربعاء نوفمبر 02, 2011 2:37 pm من طرف الفت اسماعيل

» لحمة ضاني مشوية
الأربعاء نوفمبر 02, 2011 2:35 pm من طرف الفت اسماعيل

» طبق فته مصرى بالخل والتوم ريحته جايبه لحد عندكم
الإثنين أكتوبر 31, 2011 4:37 am من طرف Nahla

» مَنْ كَانَتْ لَهُ إِلى اللهِ حَاجَةٌ أَو إِلى أَحَدٍ مِنْ بَنِي آدَمَ ....
الأحد أكتوبر 30, 2011 6:57 am من طرف طلعت البلتاجى

» يوم جديد احمد الله وصلى ع الحبيب
الأربعاء أكتوبر 26, 2011 4:47 am من طرف امى وجدتى


 
 


 
 
 
 
برامج طهى مفضله


 قناه النهار

 الشيف علاء الشربينى





 
 



أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
طلعت البلتاجى - 451
 
امى وجدتى - 185
 
الفت اسماعيل - 57
 
samarat - 22
 
sara tallat - 20
 
الشيف شومان - 7
 
mama manal - 5
 
Nahla - 2
 
دكتور محمود وصفى - 1
 
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية digg  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية delicious  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية reddit  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية stumbleupon  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية slashdot  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية yahoo  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية google  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية blogmarks  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية live      

قم بحفض و مشاطرة الرابط نفحه طلعت البلتاجى على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط منتدى جنى الفوائد لطلعت البلتاجى على موقع حفض الصفحات
أفضل 10 أعضاء في هذا الأسبوع

شاطر | 
 

 طريقة عمل فطيرة اسكندرانى بالسكر

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
امى وجدتى
المدير العام
المدير العام
avatar

عدد الرسائل : 185
نقاط : 502
تاريخ التسجيل : 12/10/2010

مُساهمةموضوع: طريقة عمل فطيرة اسكندرانى بالسكر   الخميس نوفمبر 04, 2010 4:17 am




المقادير :

اكيلو دقيق
ملعقه ملح صغيره
ملعقه سكر صغيره
زبده
ماء حسب العجن

الطريقه:نضع الدقيق في اناء العجن وحطي عليه الملح والسكر
واعجني بالماء الدافئ حتي يتكون لديك عجينه لينه ومتماسكه زي بتاعت الفطاير.
غطي العجين واتركيه نصف ساعه يرتاح.
قسمي العجين كور بعد كده حسب حجم الفطير اللي انت عاوزاه
انا قسمتها 5 كور وممكن تعملي اتنين كبار علي طول ولو عاوزه تنوعي
في الحشوات قسميها حسب ما انت عاوزه.
وضعيهم في نفس الاناء مره اخري وضعي عليهم نصف كوب زيت
كانك نقاعهم فيه عشان العجين مينشفش.
بعد نصف ساعه طلعي واحده واحده وافرديها رقيق جدا
بحيث تبقي شايفه الرخامه اللي تحتهالو اتقطعت منك حاولي توصليها بالعجين تاني
وهنا طبعا الفطاطري عندنا بيرفعها بايده والحركه دي صعب حد يعملها غير المدربين المهم افرديه بس بحرص عشان ميتقطعش وتكوني حاطه طبق في حوالي اصبع زبده ذايب وبعد فرد العجين امسحي بيك وحطي علي العجين وحطي الحشوه اللى تعجبك مكسرات لحمة مفرومة او سبيها سادة و ابقى رشى عليها سكر سنترفيش ( سكر مطحون) بتبقى تحفة انا في بحب احط فيها بسطرمه وفلفل حار وطماطم وزيتون اسود وجبن موتزاريلا وطبقي العجين من كل جنب ومن فوق وتحت تبقي زي المربع وامسحي عليها بايدك والزبده تاني وحطي صنيه تيفال او اي شي بتخبزي عليه من فوق علي الغاز وخلي النار عاليه وشليها وحطيها عليها وافضلي قلبيها كل شويه لحد ما توصلي للون المطلوب ودرجه السواء وممكن من وقت للتاني توطي النار.

اما الصوره دي انا حشيتها مكسرات وجوز هند ولما خلصتها حطيت عليها حليب وسكر بوده وحطي سكر كتير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل فطيرة اسكندرانى بالسكر
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى جنى الفوائد لطلعت البلتاجى :: المطبخ العربى والعالمى :: قســــــــــــــــم المطبخ الاسكندرانى-
انتقل الى: